Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Moussaka med lammfärs, zucchini, aubergine och potatis


1 Star2 Star3 Stars4 Stars5 Stars (5,00)
Sätt ditt betyg på receptet!

5 from 1 review

  • Yield: 4 1x

Ingredients

Scale
  • 600 g lammfärs
  • 400 g aubergine, skivad
  • 400 g zucchini, skivad
  • 500 g vinterpotatis, skivad
  • 2 ½ msk olivolja
  • salt och malen svartpeppar
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 2 msk olivolja
  • 500 g konserverade hela tomater, avrunna
  • salt och malen svartpeppar

Sås:

  • 3 äggulor
  • 4 dl matyoghurt
  • 2 dl riven ost

Instructions

  1. Värm ugnen till 225º.
  2. Lägg grönsaker och potatis i en långpanna. Ringla över olja och strö över salt och peppar. Stek i ugn c:a 15 minuter.
  3. Fräs lök och vitlök i olja i panna med höga kanter eller gryta. Tillsätt färs och bryn tills den blivit smulig och fått färg.
  4. Blanda ner tomater och krydda med salt och peppar.
  5. Sänk ugnstemperaturen till 200º.
  6. Varva färs, grönsaker och potatis i en smord ugnssäkerform.
  7. Sås:
  8. Blanda samman äggula och yoghurt, tillsätt hälften av osten och blanda väl. Häll såsen i formen, strö över resten av osten och grädda i ugn c:a 40 minuter.
  9. Tillaga gärna moussakan dagen före och värm den lätt i ugn.