Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Osso buco - Recept från Hssons Skafferi

Osso buco


1 Star2 Star3 Stars4 Stars5 Stars (4,67)
Sätt ditt betyg på receptet!

4.7 from 3 reviews

  • Total Time: 1 hour 30 mins
  • Yield: 4 1x

Ingredients

Scale
  • ca 1200 g kalvlägg
  • ca 1/2 dl vetemjöl
  • 2 gula lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 morötter
  • 1/3 liten rotselleri
  • 3 msk smör eller margarin
  • 2 1/2 dl vitt matlagningsvin eller vitt vin
  • 500 g krossade tomater
  • 1 apelsin
  • 1/3 kruka timjan
  • 1 lagerblad
  • salt och peppar

Gremolata

  • 1 citron
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk hackad persilja
  • 3 msk olivolja

Instructions

  1. Snitta kanten på köttskivorna och vänd dem i vetemjöl. Skala lök, vitlök och rotfrukter. Skiva löken och skär rotfrukterna i tärningar.
  2. Bryn köttet i det mesta av matfettet och lägg det i en gryta. Fräs lök och rotfrukter i resten av matfettet och lägg dem på köttet.
  3. Häll över vin, tomater och saft av pressad apelsin. Lägg på timjankvistar, lagerblad, krydda med salt och peppar. Koka grytan på svag värme ca 1 1/2 timme eller tills köttet lossnar från benen. Riv skalet av citronen och smaksätt osso buco-grytan med lite pressad citronsaft.

Gremolata

  1. Blanda citronskal, skalad hackad vitlök, persilja och olivolja.
  2. Servera med pasta och gremolata.
  • Cook Time: 90 mins