Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Fläskfilé med baconsås - Recept på Hssons Skafferi

Fläskfilé med baconsås


1 Star2 Star3 Stars4 Stars5 Stars (5,00)
Sätt ditt betyg på receptet!

5 from 12 reviews

  • Total Time: 50 mins

Ingredients

Scale
  • 600 g fläskfilé
  • 3 tomater
  • 1 pkt bacon
  • ~10 champinjoner
  • 2,5 dl grädde
  • 2 msk sötstark senap eller dijon
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk kalvfond eller nån form av buljong
  • Riven ost

Instructions

  1. Klipp bacon i bitar, bryn och låt rinna av på papper. Skiva champinjonerna och stek dem. Skär fläskfilén i c:a 2 cm tjocka skivor. Salta, peppra och bryn på båda sidorna.
  2. Skiva tomaterna och lägg på botten i en ugnsfast form. Lägg den brynta fläskfilén över, toppa med champinjonerna.
  3. Vispa ur stekpanna med grädden, tillsätt senap vitlök och kalvfond/buljong. Salta, peppra, om du verkligen tycker det behövs, och blanda i baconet. Ta en nypa cayennepeppar i om det önskas lite sting.
  4. Häll såsen över allt i den ugnsfasta formen och strö över den rivna osten. Gratinera i 225° i c:a 20 minuter eller tills den fått fin färg.
  • Prep Time: 30 mins
  • Cook Time: 20 mins