Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Revbenspjäll


1 Star2 Star3 Stars4 Stars5 Stars (4,81)
Sätt ditt betyg på receptet!

4.8 from 27 reviews

Ingredients

Scale
  • 5 kg revbensspjäll
  • 1 st vitlök
  • 2 gula lökar
  • 2 morötter
  • Salt

Glaze

  • 1 dl ketchup
  • 1 dl soja
  • 1 dl råsocker
  • 2 msk sesamolja
  • 0,5 dl flytande honung
  • 1 tumstor bit färsk ingefära
  • 2 vitlöksklyftor
  • Ev lite chipotle för styrka och rökig smak

Instructions

  1. När du ska koka revbenen kan du göra på två sätt. Antingen fyller man en kastrull med vatten och lägger i klyftad lök, vitlök och slantade morötter och saltar rejält. Sedan kokar man revbenen långsamt tills de bli möra.
  2. Om du har en tryckkokare kan du lägga ner revbenen i den, fylla på med vatten så att de täcks och lägga ner grönsaker och salta och koka på högt tryck i c:a 25 minuter.
  3. När de är klara och köttet nästan ramlar av benen, ta upp revbenen och låter dem rinna av innan de täcks med glaze.

Glasering

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Rör ihop alla flytande ingredienser till glazen i en skål, riv ner ingefära och vitlöken.
  3. Pensla rikligt på revbenen och låt dem vara inne i ugnen i 30-40 minuter tills de fått färg.
  4. Pensla ytterligare en gång efter 15 minuter.