Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Pulled pork (draget fläsk)


(Inga betyg än)

5 from 1 review

  • Total Time: 4 hours 10 mins

Ingredients

Scale
  • 1 kg fläskkarré

BBQ-sås:

  • 1 stor gul lök
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 dl ketchup
  • 1/21 msk chipotlepasta [1. Chipotlepastan kan ersättas med 2 hela chipotlar + 1 extra matsked ketchup, eller 1 tsk röksalt + extra tomatpuré för mildare smak.]
  • 1/2 dl vatten
  • 1 msk farinsocker
  • 1/2 tsk + 1 nypa mald koriander
  • 1/2 tsk + 1/2 tsk mald spiskummin
  • (1 msk whiskey eller annan smakrik sprit)

Instructions

  1. Lägg köttet i botten av en tjockbottnad emaljkastrull med lock, lergryta eller en ugnfast form med lock.
  2. Skala lök och vitlök och skiva tjockt. Blanda alla övriga ingredienset till en smet och bred på köttet. Placera lök och vitlök ovanpå karrén.
  3. Sätt in i kall ugn och värm till 125°C. Låt karrén stå i ca 4 timmar. Efter en dryg timme petar du ner löken så att den hamnar i botten av kastrullen. Om den får ligga i den sura röran från början blir den inte lika fint mjuk.
  4. Kika till grytan då och då så att det inte bränner fast i botten. Slå på vatten om det behövs. Om du behöver lämna köttet utan tillsyn är det bra att slå lite vatten i botten innan, så att det inte bränner vid. Efter 3 timmar kan du tillsätta lite mer av alla kryddorna.
  5. Ta ut grytan när köttet är så mört att det faller ihop bara du petar på det. Låt svalna något.
  6. Mosa och luckra upp köttet genom att dra i det med en stor gaffel. Blanda ordentligt med såsen. Smaka av med lite mer whisky, spiskummin och chili om det behövs. Köttet blir ännu godare om det får stå till sig över natten. Värm eller ljumma köttet före servering.
  7. Passar också utmärkt i sallader med majs och som smörgåspålägg.
  • Prep Time: 10 mins
  • Cook Time: 4 hours
Exit mobile version