Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Glaserade revbensspjäll


1 Star2 Star3 Stars4 Stars5 Stars (4,00)
Sätt ditt betyg på receptet!

4 from 1 review

  • Total Time: 1 hour

Ingredients

Scale
  • 1 kg revbensspjäll
  • 2 l vatten
  • 1 gul lök
  • En ganska stor bit ingefära
  • Hönsbuljong

Glasering:

  • 1 dl svartvinbärsgelé
  • 2 msk senapspulver
  • 2 msk senap
  • 3 msk honung
  • 2 msk kalvfond
  • 2 msk chilisås
  • 2 msk ketchup
  • 1 msk malen ingefära
  • 1,5 tsk salt
  • Lite chipotle för röksmak och sting

Instructions

  1. Koka upp vatten, hönsbuljong, skalad och delad lök och ingefära. Lägg ner spjällen och låt koka upp. Sjud i c:a 45 minuter tills det börjar kännas mört. Ta upp och låt svalna i en ugnssäker form.
  2. Sätt ugnen på 225°.
  3. Blanda alla ingredienserna till glaseringen och låt koka upp.
  4. Täck spjällen med glaseringen och ställ in dem i ugnen tills de fått fin färg.
  • Cook Time: 1 hour