Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Fläskfilé och rostad brysselkål - Recept från Hssons Skafferi

Fläskfilé & rostad brysselkål


1 Star2 Star3 Stars4 Stars5 Stars (Inga betyg än)

  • Total Time: 1 timme
  • Yield: 5 1x

Description

Ugnsbakad fläskfilé serverad med rostad brysselkål tillagad med bacon och gröna äpplen. En klassisk kött- och grönsaksrätt.


Ingredients

Scale
  • 1 kg fläskfilé
  • 1 kg brysselkål
  • 1 grönt äpple
  • 1 silverlök, eller annan mild lök
  • 2 msk olivolja
  • 8 bitar bacon
  • 2 tsk vitlökspulver
  • Salt och peppar

Instructions

1. Värm ugnen till 220°C. Putsa, torka och krydda fläskefilén med salt, peppar och 2 tsk vitlökspulver. Tillaga i ugnen i 45 minuter eller tills den har nått en innertemperatur på 72°C.

2. Skär äpplet och löken i stora tärningar. Ta bort stjälkarna från brysselkålen och dela dem på mitten. Lägg ner löken och brysselkålen i en ugnssäker form och ringla över 2 msk olivolja. Krydda med salt och peppar.

3. Sätt in brysselkålen och löken i ugnen i 30 minuter eller tills brysselkålen är mjuk. Lägg i äpplena först efter att grönsakerna har bakats klart. Äpplena kommer att lagas i mikrovågsugnen när du värmer upp måltiden. Du vill inte att de ska bli mosiga, utan de ska behålla sin krispighet.

4. Tillaga baconet antingen på spisen eller i ugnen tills det är knaprigt och lägg ner tillsammans med grönsakerna och äpplena när det är helt genomstekt.

Notes

Detta recept ger 5 portioner. Fördela köttet och grönsakerna jämnt mellan 5 matlådor.

  • Prep Time: 10 minuter
  • Cook Time: 50 minuter

Nutrition

  • Calories: 438 kcal
  • Fat: 16g
  • Carbohydrates: 26g
  • Protein: 48g