Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Fläskfilé och rostad brysselkål - Recept från Hssons Skafferi

Fläskfilé & rostad brysselkål


1 Star2 Star3 Stars4 Stars5 Stars (Inga betyg än)

  • Total tid: 1 timme
  • Portioner: 5 1x

Beskrivning

Ugnsbakad fläskfilé serverad med rostad brysselkål tillagad med bacon och gröna äpplen. En klassisk kött- och grönsaksrätt.


Ingredienser

Gör mer
  • 1 kg fläskfilé
  • 1 kg brysselkål
  • 1 grönt äpple
  • 1 silverlök, eller annan mild lök
  • 2 msk olivolja
  • 8 bitar bacon
  • 2 tsk vitlökspulver
  • Salt och peppar

Instruktioner

1. Värm ugnen till 220°C. Putsa, torka och krydda fläskefilén med salt, peppar och 2 tsk vitlökspulver. Tillaga i ugnen i 45 minuter eller tills den har nått en innertemperatur på 72°C.

2. Skär äpplet och löken i stora tärningar. Ta bort stjälkarna från brysselkålen och dela dem på mitten. Lägg ner löken och brysselkålen i en ugnssäker form och ringla över 2 msk olivolja. Krydda med salt och peppar.

3. Sätt in brysselkålen och löken i ugnen i 30 minuter eller tills brysselkålen är mjuk. Lägg i äpplena först efter att grönsakerna har bakats klart. Äpplena kommer att lagas i mikrovågsugnen när du värmer upp måltiden. Du vill inte att de ska bli mosiga, utan de ska behålla sin krispighet.

4. Tillaga baconet antingen på spisen eller i ugnen tills det är knaprigt och lägg ner tillsammans med grönsakerna och äpplena när det är helt genomstekt.

Anteckningar

Detta recept ger 5 portioner. Fördela köttet och grönsakerna jämnt mellan 5 matlådor.

  • Förberedning: 10 minuter
  • Tillagning: 50 minuter

Näringsinnehall

  • Kalorier: 438 kcal
  • Fett: 16g
  • Kolhydrater: 26g
  • Protein: 48g