Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Fläskfilé med två marinader på tre dagar - recept från Hssons Skafferi

Fläskfilé med två marinader på tre dagar


(4,57)
Sätt ditt betyg på receptet!

4.6 from 7 reviews

  • Total Time: 72 hours 45 mins
  • Yield: 10 1x

Ingredients

Scale
  • 3 st fläskfiléer á 700 gr
  • salt och peppar

Marinad 1:

  • 2 st pressade vitlöksklyftor
  • 0.5 msk finriven färsk ingefära
  • 0.5 dl honung
  • Olja så att det täcker köttet

Marinad 2:

  • 1 dl balsamvinäger
  • 5 dl olivolja
  • 1 dl finhackad rödlök
  • 1 dl finhackade soltorkade tomater
  • 2 st finhackade vitlöksklyftor
  • 1 dl hackad purjolök
  • 1 dl hackade svarta oliver
  • 1 dl festkapris med lag

Instructions

  1. Blanda till marinad 1.
  2. Salta och peppra fläskfiléerna och lägg dem i kylskåp i marinaden över natten.
  3. Skrapa av det mesta av marinaden och stek filéerna i ugnen i ca 175° i 45 minuter.
  4. Låt köttet svalna och skär i centimetertjocka sneda skivor så där lite proffssnyggt. Lägg skivorna i den form du ska servera i (helst en med höga kanter så att du slipper vara nervös för kladd och spill och katastrofer).
  5. Blanda till marinad 2 och häll den över köttet i formen. Låt ligga i kylen i två dygn. Servera köttet kallt med marinaden som sås och med potatisgratäng bredvid.
  • Prep Time: 72 hours
  • Cook Time: 45 mins
Exit mobile version