Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Boeuf Bourguignon - Recept från Hssons Skafferi

Boeuf Bourguignon


1 Star2 Star3 Stars4 Stars5 Stars (Inga betyg än)

  • Total Time: 2 hours 20 mins
  • Yield: 8-10 1x

Ingredients

Scale
  • 1,5 kg nötkött
  • 2 msk smör
  • 2 st morötter
  • 2 st gula lökar
  • 1,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 3 msk vetemjöl
  • 6 dl rött vin, cirkus
  • 5 dl köttbuljong
  • 2 msk tomatpuré
  • 0,5 tsk torkad timjan, eller ett par kvistar färsk
  • 1 st lagerblad
  • 3 st vitlöksklyftor, cirkus
  • 20 steklökar, cirkus
  • 400 g champinjoner, helst små
  • 2 paket bacon eller stekfläsk

Instructions

  1. Skär köttet i 2–3 cm stora tärningar. Bryn det i omgångar i en stekpanna och lägg över i en rymlig gryta.
  2. Skär morötterna i skivor, inte alltför tunna, och skiva också löken. Fräs dem lätt och lägg över i grytan. Salta och peppra.
  3. Pudra över mjölet och rör om under uppvärmning så att mjölet fördelar sig jämnt.
  4. Häll på vin och buljong så att det täcker. Tillsätt tomatpuré, timjan och lagerblad. Pressa i vitlöksklyftorna och koka upp grytan under omrörning.
  5. Låt grytan småputtra tills köttet är mört, c:a 1 1/2 timme.
  6. Skala under tiden smålökarna. Fräs dem i smör, häll på en skvätt vatten och koka dem mjuka.
  7. Dela champinjonerna om de är stora och bryn dem. Klipp baconet/stekfläsket i strimlor och bryn det lätt.
  8. Lägg i smålökar, svamp och bacon i grytan och sjud några minuter. Smaka av om det behövs mer salt och peppar. Servera med pressad potatis.
  • Prep Time: 20 mins
  • Cook Time: 2 hours