Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Sertéspörkölt - Ungerskt recept från Hssons Skafferi

Sertéspörkölt


1 Star2 Star3 Stars4 Stars5 Stars (4,57)
Sätt ditt betyg på receptet!

4.6 from 7 reviews

  • Total Time: 1 hour 30 mins
  • Yield: 8 1x

Ingredients

Scale
  • Ister
  • 2 lökar
  • 10 vitlöksklyftor
  • 4 msk paprikapulver, édes (sött)
  • 1 kg grytbitar av fläsk
  • 1 tomat
  • 1 paprika
  • 4 tsk salt
  • 1 tsk vitpeppar, mald
  • 1 tsk kumminfrön, malda
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 lagerblad

Instructions

  1. Finhacka lök och vitlök och låt svettas i en stekpanna med ister.
  2. När löken blivit glansig, sänk värmen och blanda ner salt, peppar, lagerblad och paprikapulver.
  3. Lägg ner grytbitarna, skär tomaten och paprikan i stora bitar och lägg ner tillsammans med kummin och tomatpuré. Blanda ihop.
  4. Låt koka under lock i c:a 75 minuter. Tillsätt vatten om det behövs.

Notes

Undvik att använda för mycket vatten. Smakerna blir mycket bättre om maten får tillagas i sina egna safter istället.

  • Prep Time: 15 mins
  • Cook Time: 75 mins