Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Kantarellpaj - Recept från Hssons Skafferi

Kantarellpaj


1 Star2 Star3 Stars4 Stars5 Stars (4,50)
Sätt ditt betyg på receptet!

4.5 from 2 reviews

  • Total Time: 1 hour 10 mins
  • Yield: 4 1x

Ingredients

Scale

Pajdeg

  • 3,5 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 3 msk vatten

Fyllning

  • 1 dl lök, hackad
  • 3 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl grädde
  • ~200 g kantareller
  • 150 g riven ost
  • Salt
  • Peppar

Instructions

Pajdeg

  1. Fördela smöret i vetemjölet, häll i vattnet och rör ihop till en smulig deg.
  2. Tryck ut pajdegen i formen och ställ sedan in i kylen i 20 minuter.
  3. Sätt ugnen på 200°.
  4. Ta ut pajdegen och nagga den. Grädda i 15 minuter.

Fyllning

  1. Skala och hacka löken. Stek lök och kantareller i smör tills kantarellerna fått lite färg. Krydda med salt och peppar, om det behövs.
  2. Vispa upp äggen, blanda ner mjölk och grädde.
  3. Lägg osten i botten, lägg över kantarellerna och häll till sist över äggstanningen.
  4. In i ugnen och grädda i 30-40 minuter.

Notes

Du kan också blanda osten tillsammans med kantarellerna direkt i äggstanningen om du så önskar.
Piffa till pajen lite genom att klippa färsk persilja och strö över.

  • Prep Time: 30 mins
  • Cook Time: 40 mins