Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Getostpaj


(4,50)
Sätt ditt betyg på receptet!

4.5 from 4 reviews

  • Total Time: 1 hour 20 mins
  • Yield: 4 1x

Ingredients

Scale

Deg:

  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g kallt smör
  • 2 msk vatten

Fyllning:

  • 2 potatisar
  • 1 purjolök
  • 1 tsk salt
  • 1/2 krm svartpeppar

Äggstanning:

  • 3 ägg
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1 1/2 dl gräddfil
  • 3/4 tsk salt
  • 150 g getost
  • Pinjenötter

Instructions

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Blanda ihop ingredienserna till degen, tryck ut i formen och nagga. Ställ i kylen i 30 minuter och förgrädda sedan i ugnen i 10 minuter.
  3. Koka potatisen, skiva och lägg i botten på pajdegen.
  4. Skiva och stek purjolöken mjuk, och lägg över potatisen.
  5. Skiva getosten och lägg över.
  6. Blanda äggstanningen och häll över pajen.
  7. Toppa med pinjenötter.
  8. Ställ in i ugnen c:a 35-40 minuter.
  • Prep Time: 40 mins
  • Cook Time: 40 mins
Exit mobile version