Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Kreolskans gryta - Recept från Hssons Skafferi

Kreolskans gryta


1 Star2 Star3 Stars4 Stars5 Stars (4,45)
Sätt ditt betyg på receptet!

4.5 from 11 reviews

  • Total Time: 35 mins
  • Yield: 6 1x

Ingredients

Scale
  • 9 hg fläskfilé
  • 2 kabanoss eller liknande korv
  • 1 burk syltlök (195 gr)
  • 1 burk svarta urkärnade oliver (227 gr), delade på mitten
  • 1 röd paprika, strimlad
  • 1 dl hackad ättiksgurka (eller cornichons)
  • 45 dl vispgrädde
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk mejram
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • Pressade vitlök i valfri mängd

Instructions

  1. Putsa filén och skär i tjocka skivor. Runda till dem i handen.
  2. Skär korven i tjocka skivor och bryn den i en gryta. Ta sedan upp och lägg åt sidan.
  3. Bryn filén i fettet från korvarna och krydda med salt, peppar, mejram och strö över mjölet.
  4. Tillsätt syltlöken, oliverna, gurkan, paprikan. Slå på grädde och låt koka i c:a 10 minuter.
  5. Smakar av med salt, peppar och spadet från syltlöken.
  • Prep Time: 15 mins
  • Cook Time: 20 mins