Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Gryta med krut


1 Star2 Star3 Stars4 Stars5 Stars (4,50)
Sätt ditt betyg på receptet!

4.5 from 2 reviews

  • Yield: 4 1x

Ingredients

Scale
  • 500 g grytbitar
  • 25 g torkade kantareller
  • 2 gula lökar
  • 120 g riven Norrglimt
  • 1 msk kalvfond
  • 1 dl vatten
  • 5 st svartpepparkorn
  • 2,5 dl grädde
  • Smör
  • Salt

Instructions

  1. Lägg den torkade svampen i blöt i 10 minuter.
  2. Hacka löken grovt, och riv osten på den grova sidan rivjärnet.
  3. Lägg svampen i en sil och låt rinna av.
  4. Stek svamp och lök lätt i smör och lägg åt sidan.
  5. Bryn köttet i smör och lägg i svartpepparkornen, slå över vatten och kalvfond. Låt puttra tills köttet känns mört, och lägg i svamp, lök och ost. Slå på grädden och låt koka upp.
  6. Smaka av och salta om det behövs.