Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Borjúpaprikás - Recept på Hssons Skafferi

Borjúpaprikás


(5,00)
Sätt ditt betyg på receptet!

5 from 4 reviews

  • Total Time: 1 hour 20 mins
  • Yield: 4 1x

Ingredients

Scale
  • 800 g kalvkött, t.ex. högrev eller rygg
  • 1 medelstor lök
  • 1/2 tsk paprikapulver, starkt
  • 2 paprikor, tunt skivade
  • 1 medelstor tomat, tunt skivad
  • 3 dl crème fraîche
  • 23 msk vetemjöl
  • Smör
  • Salt
  • Crème fraîche till garnering

Instructions

  1. Skär kalvköttet i 3 centimeter stora tärningar.
  2. Finhacka löken och bryn gyllene i matfettet.
  3. Ta bort från värmen, strö över paprikapulvret och tillsätt 2-3 msk vatten. Ställ tillbaka på plattan och låt puttra en liten stund.
  4. Tillsätt köttet, salta (c:a 1 1/2 – 2 tsk) och täck med lock. Låt koka på hög värme och rör om ofta. Tillsätt litet vatten om så krävs.
  5. Tillsätt de tunt skivade paprikorna och tomaten när köttet är halvfärdigt.
  6. Blanda ut crème fraîchen med litet mjöl och rör ut så att det inte klumpar.
  7. Tilssätt detta i såsen och få ett hastigt uppkok.
  8. Garnera med crème fraîche vid servering.
  • Prep Time: 20 mins
  • Cook Time: 60 mins
Exit mobile version