Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Hur man vattnar ur sill från Hssons Skafferi

Vattna ur sill


1 Star2 Star3 Stars4 Stars5 Stars (5,00)
Sätt ditt betyg på receptet!

5 from 19 reviews

  • Total Time: 8 hours 5 mins
  • Yield: 4 filéer 1x

Ingredients

Scale
  • 34 liter vatten
  • 2 hela sillar eller 4 filéer

Instructions

  1. Lägg sillarna eller filéerna 3-4 liter kallt vatten.
  2. Om det är filéer, låt dem urvattnas i 6-8 timmar.
  3. Om det är hela sillar, låt dem urvattnas i ett dygn.

Notes

För att snabba på urvattningen så kan man byta vatten ett par gånger under tiden.

Det bästa sättet att kontrollera om sillen är redo att förtäras, är att skära en liten bit och provsmaka.

Om sillen får ligga för länge så blir smaken fadd och konsistensen för mjuk.

  • Prep Time: 5 mins
  • Cook Time: 8 hours