Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Recept på kaviarströmming från Hssons Skafferi

Kaviarströmming


1 Star2 Star3 Stars4 Stars5 Stars (5,00)
Sätt ditt betyg på receptet!

5 from 1 review

  • Total Time: 40 mins
  • Yield: 4 1x

Ingredients

Scale
  • 15 strömmingsfiléer
  • 2 dl majonnäs
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk kaviar
  • 1/2 rödlök, finhackad
  • 1 dl dill, finhackad
  • Salt

Instructions

  1. Sätt ugnen på 180°.
  2. Klipp eller dra av ryggfenan på strömmingen, salta och rulla ihop filéerna med köttsidan inåt och lägg dem i en smord ugnsform.
  3. Blanda majonnäs med mjölk och kaviar. Häll ner den finhackade löken och hälften av dillen.
  4. Häll blandningen över strömmingen, strö över resten av dillen och ställ in i ugnen i 20-30 minuter.
  5. Servera med potatismos och lingonsylt.

Notes

Dra hellre av fenan än att klippa; på så vis kommer alla ben med och du slipper otrevliga överraskningar.

Det här receptet tenderar att kunna bli ganska salt, så vi förordar starkt att ha rejält med lingonsylt till för att få lite syra.

  • Prep Time: 10 mins
  • Cook Time: 30 mins