Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Fiskgryta med saffran


1 Star2 Star3 Stars4 Stars5 Stars (Inga betyg än)

  • Total Time: 45 mins

Ingredients

Scale
  • 400 g torskfilé
  • 300 g laxfilé
  • 1/2 purjolök
  • 1/2 gul lök
  • 1 msk smör
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk basilika
  • 2 1/2 dl vitt vin
  • 1 1/2 fiskbuljongtärning
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl cremè fraîche
  • 2 dl vatten
  • 1 pkt saffran (0,5 g)
  • 300 g räkor med skal
  • 1 burk á 150 g musslor
  • 1 1/2 tsk tomatpuré

Instructions

  1. Tina fisken om den är fryst. Skölj och strimla purjon. Skala och hacka löken.
  2. Smält smöret i en stor gryta eller tjockbottnad kastrull. Fräs löken ett par minuter tills den blivit glansig och genomskinlig. Pressa i vitlök. Rör ner tomatpuré, salt, timjan och basilika. Låt detta fräsa med en kort stund.
  3. Tillsätt vin och buljongtärning. Koka ett par minuter. Rör ner grädde, crème fraiche, vatten och saffran. Sjud i 15 minuter.
  4. Skär fisken i munsbitar, lägg i grytan och sjud i ytterligare 7 minuter.
  5. Skala räkorna. Tillsätt dem och de avrunna musslorna. Hetta upp och servera genast, gärna med vitlöksmajonnäs och ett varmt bröd.
  • Prep Time: 30 mins
  • Cook Time: 15 mins