Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Vitlöksmarinerad kycklingfilé


1 Star2 Star3 Stars4 Stars5 Stars (4,33)
Sätt ditt betyg på receptet!

4.3 from 3 reviews

  • Total Time: 3 hours 15 mins
  • Yield: 4 1x

Ingredients

Scale
  • 4 kycklingfiléer
  • msk citronsaft
  • 2 msk olja
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • Ett par kvistar färsk timjan
  • Svartpeppar
  • Salt

Instructions

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Blanda samman ingredienserna till marinaden. Lägg kycklingbitarna i en plastpåse och häll över marinaden. Lägges i kylskåp minst 3 timmar.
  3. Bryn köttet hastigt i en stekpanna med smör. Lägg därefter i en ugnssäker form, salta och häll över marinaden från påsen.
  4. Ställ formen i 175 grader c:a 15 min, till stora filéer 30 min. Skäres i skivor och serveras med ris.
  • Prep Time: 3 hours
  • Cook Time: 15 mins