Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ölburkskyckling


1 Star2 Star3 Stars4 Stars5 Stars (4,78)
Sätt ditt betyg på receptet!

4.8 from 9 reviews

  • Total Time: 1 hour 45 mins

Ingredients

Scale
  • 1 färsk kyckling
  • Valfria kryddor
  • 2 vitlöksklyftor, krossade
  • Valfri öl, 33 cl.

Instructions

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skölj av kycklingen, invändigt och utvändigt, med kallt vatten.
  3. Gnid in kycklingen med valfria kryddor på insidan och utsidan.
  4. Öppna ölburken, häll ut 1/4 eller mer och töm i några matskedar kryddor och ett par krossade vitlöksklyftor.
  5. Trä kycklingen över ölburken, och ställ den på en ugnssäker form. Använd benen för att stabilisera den om det behövs.
  6. Ställ in formen i nedre delen av ugnen. Man kan även lägga en bit folie över kycklingen den första timmen om man tycker att den får för mycket färg.
  7. Sänk värmen till 175° efter c:a 30 minuter.
  8. Låt den vara inne mellan 90-120 minuter.
  9. När den är klar, lirka ut burken, låt kycklingen stå i några minuter och servera. Safterna som samlat i den ugnssäkra formen kan med fördel användas till sås.
  • Prep Time: 15 mins
  • Cook Time: 1 hour 30 mins