Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kycklinggryta med saffran, kanel och kardemumma


1 Star2 Star3 Stars4 Stars5 Stars (Inga betyg än)

  • Total Time: 1 hour 15 mins
  • Yield: 4 1x

Ingredients

Scale
  • 4 st kycklinglår
  • 200 gram torkade aprikoser
  • 200 gram katrinplommon
  • 50 gram sötmandel
  • 2 st lökar
  • 1 msk kanel
  • 1 msk kardemumma
  • 2 gram saffran
  • saft av citron
  • saft av apelsin
  • 8 dl kycklingbuljong

Instructions

  1. Börja med att skålla mandlarna: Lägg mandlarna i en kastrull med vatten och koka dem tills skalet börjar lossna. Häll av vattnet och låt mandlarna svalna. Skala mandlarna och rosta dem i ugnen i ca 5 minuter 225. Ställ dem åt sidan.
  2. Hetta upp oljan i en kastrull. Fräs lök, kanel, kardemumma och saffran till det börjar dofta gott. Lägg kycklingbitarna ovanpå löken och tillsätt aprikoser, katrinplommon, rostad mandel, buljong samt citron- och apelsinsaft och låt allt sjuda i ca 1 timmme. Grytan är klar när kycklingköttet nästan faller av benen. Servera med basmatiris.
  • Prep Time: 15 mins
  • Cook Time: 1 hour