Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kycklingfilé i örtmarinad


(Inga betyg än)

  • Total Time: 40 mins
  • Yield: 6-8 1x

Ingredients

Scale
  • 68 kycklingfiléer
  • 3 msk honung
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 1 dl olja
  • 1 1/2 dl hackade örtkryddor (timjan, basilika, persilja)
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 1/2 tsk salt
  • C:a 2 msk grovmalan svartpeppar

Instructions

  1. Sätt ugnen på 200°
  2. Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar.
  3. Bryn kycklingfilérna i en panna. Lägg över dem i en smord ugnssäker form och efterstek i ugnen ca 20 minuter.
  4. Prova med en nål för att se om köttsaften är genomskinlig.
  5. Blanda marinaden. Häll marinaden över de varma kycklingfilérna.
  6. När kycklingfilérna och marinaden svalnat lägger du kycklingfilérna och marinaden i dubbla plastpåsar.
  7. Låt dem ligga i kylskåpet över natten.
  8. Ta upp kycklingfilérna och skär dem i sneda bitar.
  9. Lägg upp på serveringsfat.
  10. Servera gärna potatissallad, melonskivor och ett gott bröd till.
  • Prep Time: 10 mins
  • Cook Time: 30 mins
Exit mobile version