Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kyckling i ugn med bacon och crème fraîche


1 Star2 Star3 Stars4 Stars5 Stars (4,80)
Sätt ditt betyg på receptet!

4.8 from 5 reviews

  • Total Time: 40 mins
  • Yield: 4 1x

Ingredients

Scale
  • 1 kg kycklingfilèer
  • Salt
  • Peppar

Sås:

  • 4 dl creme fraiche
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 23 tsk senap
  • 1 1/22 köttbuljongtärningar

Att strö över:

  • 12 pkt bacon
  • Riven ost

Instructions

  1. Bryn kycklingfilèerna så de får färg (de blir klara i ugnen sen), salta och peppra.
  2. Smöra en ugnsform och lägg filéerna i botten.
  3. Blanda såsingredienserna och smula köttbuljongtärningarna och fördela så gott det går.
  4. Stek bacon och klipp dem över filèerna. Häll såsen över allting och strö över osten.
  5. Sätt in mitt i ugnen i 225 grader i ca 25 minuter.
  6. Servera med kokt ris.
  • Prep Time: 15 mins
  • Cook Time: 25 mins