Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Flygande Jacob - Recept på Hssons Skafferi

Flygande Jakob


1 Star2 Star3 Stars4 Stars5 Stars (Inga betyg än)

  • Total Time: 50 mins
  • Yield: 4 1x

Ingredients

Scale
  • 1 stekt eller grillad kyckling
  • 1 pkt 150 g bacon
  • 200 g färska champinjoner eller 1 burk c:a 200 g skivade
  • 2 dl grädde
  • 1 dl créme fraîche
  • 1/2 dl chilisås eller ketchup
  • 1/2 dl salta jordnötter

Instructions

  1. Dela kycklingen, bena ur och skär köttet i mindre biter. Lägg dem på ett ugnssäkert fat.
  2. Strimla och fräs baconet i en stekpanna på medelvärme. Låt det rinna av på hushållspapper.
  3. Skiva och bryn svampen lätt.
  4. Vispa samman grädde, créme fraîche och chilisås/ketchup. Häll gräddblandningen över kycklingen. Fördela bacon och svamp ovanpå.
  5. Gratinera i 225°C i 15-20 minuter. Strö över jordnötterna när halva gratineringstiden gått.

Notes

I orginalreceptet så kryddades kycklingen med italiensk salladskrydda, och föreslogs serveras med ett gott rosévin.

  • Prep Time: 30 mins
  • Cook Time: 20 mins