Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Proteinvåfflor - Recept från Hssons Skafferi

Proteinvåfflor


1 Star2 Star3 Stars4 Stars5 Stars (5,00)
Sätt ditt betyg på receptet!

5 from 1 review

  • Author: Marcus
  • Total Time: 10 minuter
  • Yield: 1 våffla 1x
  • Diet: Gluten Free

Description

En glutenfri, proteinrik våffla gjord av havremjöl och en blandning av vassle- och kaseinprotein. Bra till frukost för en rejäl start på dagen, eller som ett snack efter gymmet.


Ingredients

Scale

2⁄3 skopa vaniljvassle/kaseinblandning, 50/50 blandning

3 msk havremjöl

1 msk tapiokamjöl

1⁄4 tsk bakpulver

3 msk flytande äggvita

3 msk vanlig, fettfri grekisk yoghurt

1 1⁄3 msk vatten


Instructions

1. Blanda ihop alla torra ingredienser tills att inga klumpar finns kvar.

2. Tillsätt de blöta ingredienserna och blanda väl.

3. Värm ett våffeljärn på medelvärme med lite olja eller smör. Tillsätt smeten och stek ett par minuter.

Notes

OBS: Jag har testat detta med enbart vassleprotein och det blir inte bra. Enbart kasein fungerar men du kan behöva mer vatten i smeten. Blandningen 50/50 är bäst.

  • Prep Time: 5 minuter
  • Cook Time: 5 minuter

Nutrition

  • Calories: 183 kcal
  • Fat: 1.4 g
  • Carbohydrates: 17.9 g
  • Protein: 25.1 g