Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Proteinvåfflor - Recept från Hssons Skafferi

Proteinvåfflor


1 Star2 Star3 Stars4 Stars5 Stars (Inga betyg än)

  • Författare: Marcus
  • Total tid: 10 minuter
  • Portioner: 1 våffla 1x
  • Diet: Glutenfritt

Beskrivning

En glutenfri, proteinrik våffla gjord av havremjöl och en blandning av vassle- och kaseinprotein. Bra till frukost för en rejäl start på dagen, eller som ett snack efter gymmet.


Ingredienser

Gör mer

2⁄3 skopa vaniljvassle/kaseinblandning, 50/50 blandning

3 msk havremjöl

1 msk tapiokamjöl

1⁄4 tsk bakpulver

3 msk flytande äggvita

3 msk vanlig, fettfri grekisk yoghurt

1 1⁄3 msk vatten


Instruktioner

1. Blanda ihop alla torra ingredienser tills att inga klumpar finns kvar.

2. Tillsätt de blöta ingredienserna och blanda väl.

3. Värm ett våffeljärn på medelvärme med lite olja eller smör. Tillsätt smeten och stek ett par minuter.

Anteckningar

OBS: Jag har testat detta med enbart vassleprotein och det blir inte bra. Enbart kasein fungerar men du kan behöva mer vatten i smeten. Blandningen 50/50 är bäst.

  • Förberedning: 5 minuter
  • Tillagning: 5 minuter

Näringsinnehall

  • Kalorier: 183 kcal
  • Fett: 1.4 g
  • Kolhydrater: 17.9 g
  • Protein: 25.1 g