Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Kaffe-, kardemumma- och kanelmüsli - Recept ur Hssons Skafferi

Kaffe-, kardemumma- och kanelmüsli


1 Star2 Star3 Stars4 Stars5 Stars (4,13)
Sätt ditt betyg på receptet!

4.1 from 8 reviews

  • Total Time: 1 hour
  • Yield: 6-8 1x

Ingredients

Scale
  • 3,5 dl havregryn
  • 1,2 dl hasselnötter, grovhackade
  • 1,2 dl kokosflagor
  • ½ tsk kardemumma, malen
  • ½ tsk kanel, malen
  • ¼ tsk salt
  • 2 msk kokosolja
  • 3 msk lönnsirap
  • 23 tsk espressopulver

Instructions

  1. Värm ugnen till 150°. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt.
  2. Blanda havregrynen, hasselnötterna, kokosflagorna, kardemumman, kanelen och saltet i en stor skål.
  3. Värm under tiden kokosoljan, lönnsirapen och espressopulvret i en liten kastrull på låg värme. Vispa tills det blandas.
  4. Blanda de torra ingredienserna med de blöta och blanda tills det är jämnt fördelat.
  5. Häll ut blandningen på plåtsen och jämna till så gott det går.
  6. Placera plåten mitt i ugnen och rör om var 15:e minut i ungefär 45 minuter, eller tills müslin är lite knaprig och ljusbrun.

Notes

Om det är lika svårt att hitta kokosflagor hos er som det är på Tjörn, så funkar det lika bra med kokosflingor.

  • Prep Time: 15 mins
  • Cook Time: 45 mins