Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Moules marinières - Recept från Hssons Skafferi

Moules marinières


(4,50)
Sätt ditt betyg på receptet!

4.5 from 6 reviews

  • Total Time: 25 mins
  • Yield: 4 1x

Ingredients

Scale
  • 2 kg blåmusslor
  • 3 schalottenlökar, finhackade
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 5 dl torrt vitt vin
  • Bladpersilja, grovhackad.
  • Salt
  • Svartpeppar

Instructions

  1. Skölj musslorna under kallt vatten och låt rinna av.
  2. Dra bort skägget. Knacka försiktigt de musslor som är öppna mot bordet. De som inte sluter sig slängs. Kasta även de trasiga.
  3. Fräs schalotten- och vitlökarna i lite olja i c:a 3 minuter.
  4. Häll på vinet och låt koka 2 minuter under lock.
  5. Lägg ner musslorna och låt koka kraftigt under lock i 3-5 minuter. Skaka kastrullen efter halva tiden.
  6. Ta upp musslorna och håll dem varma. Koka ner spadet några minuter och smakar av med salt och peppar.
  7. Häll tillbaka mussorna i spadet. Strö över persilja, och servera med bröd.
  • Prep Time: 10 mins
  • Cook Time: 15 mins
Exit mobile version