Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Getostsnittar med rostade frön - Recept ur Hssons Skafferi

Getostsnittar med rostade frön


(4,67)
Sätt ditt betyg på receptet!

4.7 from 9 reviews

  • Total Time: 1 hour 20 mins
  • Yield: 30 1x

Ingredients

Scale
  • 10 Digestivekex
  • 75 g smör
  • 45 gelatinblad
  • 2 dl crème fraîche
  • 200 g chèvreost
  • 200 g Philadelphiaost
  • 2 dl blandade frön (t.ex. pumpa, solros etc.)

Instructions

  1. Smula kexen och tillsätt smöret. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant.
  2. Blötlägg gelantinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
  3. Smält under tiden hälften av crème fraîchen tillsammans med chèvreosten i en kastrull och tillsätt sedan gelatinbladen.
  4. Rör ned Philadelphiaosten med resten av crème fraîchen och vispa i chèvreblandingen. Häll upp i formen och ställ i kylen minst 1 timme.
  5. Rosta de frön du vill ha på i en panna så att de får lite färg, och salta dem.
  6. Efter kylning, skär upp innehållet i formen i bitar och strö frö över.
  7. Servera!
  • Prep Time: 20 mins
  • Cook Time: 60 mins
Exit mobile version