Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Karelsk äppelkaka


(4,00)
Sätt ditt betyg på receptet!

4 from 5 reviews

  • Total Time: 1 hour 20 mins

Ingredients

Scale

Pajskal

  • 100 g smör
  • ¾ dl strösocker
  • 1 ägg
  • 3 dl vetemjöl

Fyllning

  • 5 dl gräddfil
  • 2 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 ½ dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker

Garnering

  • 3 äpplen, skalade och skurna i bitar
  • kanel

Instructions

  1. Sätt ugnen på 175°.

Pajskal

  1. Rör ihop smör och socker till en porös smet.
  2. Tillsätt ägg och vetemjöl, arbeta ihop till en deg och tryck ut i en form med hög kant.

Fyllning

  1. Blanda ingredienserna till fyllningen och häll i pajskalet. Lägg i äppelbitarna.
  2. Grädda i ugnen i c:a 1 timme eller tills pajskalet släpper från formen.
  3. Låt svalna och ställ därefter i kylskåpet att kallna.
  4. Strö på kanel och servera kylskåpskall.
  • Prep Time: 20 mins
  • Cook Time: 1 hour
Exit mobile version