Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Cheesecake


1 Star2 Star3 Stars4 Stars5 Stars (4,50)
Sätt ditt betyg på receptet!

4.5 from 8 reviews

  • Total Time: 5 hours 30 mins
  • Yield: 6-8 1x

Ingredients

Scale
  • 3 st ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 200 g philadelphiaost
  • 3 dl vispgrädde
  • 10 st Digestivekex

Instructions

  1. Dela äggen och lägg äggulorna i en bunke och äggvitorna i en annan. Häll strö- och vaniljsocker över äggulorna.
  2. Vispa äggvitorna till ett fast skum.
  3. Vispa äggulorna och sockret till en porös ljusgul smet. Blanda i philadelphiaosten.
  4. Vispa grädden i en bunke så att den blir lagom fast. Rör ner grädden i äggulssmeten. Rör sedan försiktigt ner äggvitorna.
  5. Krossa kexen och lägg hälften på botten i rund form med löstagbar botten och häll i smeten. Strö resten av kexen ovanpå.
  6. Ställ in i frysen i 5 timmar, och ta fram den 15-30 minuter innan den ska serveras. Garnera med någon god frukt, t.ex. kiwi.
  7. Tips: Vill man ha citronsmak så river man lite citronskal ner i smeten och pressar i lite citronsaft.
  • Prep Time: 30 mins
  • Cook Time: 5 hours