Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Recept på brylépudding ur Hssons Skafferi

Brylépudding


(4,81)
Sätt ditt betyg på receptet!

4.8 from 21 reviews

  • Total Time: 1 hour 5 mins
  • Yield: 4 1x

Ingredients

Scale
  • 3 dl kaffegrädde
  • 2 dl mjölk
  • 5 ägg
  • 1 1/2 msk vaniljsocker

Glasering

  • 2 dl socker
  • 3 msk kokande vatten
  • Sockerkaksform

Instructions

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Smält sockret i en torr stekpanna, rör hela tiden så det inte bränner vid. När sockret är brunt och klumpfritt tillsätts det kokande vattnet. Ta bort pannan från plattan.
  3. Värm sockerkaksformen och häll i karamellsmeten. Snurra och vänd på formen så att hela insidan blir glaserad.
  4. Blanda grädden och mjölken i en kastrull och koka upp.
  5. Vispa ägg och vaniljsocker och slå över den varma gräddmjölken under vispning.
  6. Häll äggsmeten i formen. Täck med folie och grädda i ugnen i vattenbad c:a 50 minuter. Låt svalna innan den slås upp på ett fat.

Notes

Stekpanna blir enkelt att rengöra om man kokar ur den med lite vatten.

Istället för att smaksätta med vanilj så kan man göra brylépudding med t.ex. rivet citronskal eller ett par rivna bittermandlar.

Ett glas halvtorr Madeira anses vara den perfekta drycken till brylépudding.

  • Prep Time: 15 mins
  • Cook Time: 50 mins
Exit mobile version