Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Saenggangcha, koreanskt ingefärste


1 Star2 Star3 Stars4 Stars5 Stars (4,43)
Sätt ditt betyg på receptet!

4.4 from 7 reviews

  • Total Time: 15 mins

Ingredients

Scale
  • 25 msk ljus sirap, beroende på hur sött du vill ha det, eller ta
  • ~2 msk honung istället
  • 2 tsk riven, färsk ingefära
  • skal från 1 apelsin
  • 1 liter vatten
  • mald kanel

Instructions

  1. Varning! 5 msk sirap gör att teet blir vansinnigt sött!
  2. Blanda samman sirap, ingefära, apelsinskal och vatten i en kastrull och låt sjuda i 10 minuter. Sila. Strö på lite kanel.
  3. Om man vill, så kan man lägga ett par jordnötter i varje kopp eller glas.
  4. Kan drickas både kallt och varmt. Ska vara bra mot förkylningar.
  • Prep Time: 5 mins
  • Cook Time: 10 mins