Ingredients
Scale
- 2 kg slånbär
- 1 l vodka
- Socker
Instructions
- Häll ner slånbären i någon form av glaskärl.
- Slå över vodkan så att den precis täcker slånbären.
- Låt stå en månad i rumstemperatur.
- Vänta.
- Sila av spriten, och häll den i en separat flaska eller burk.
- För varje liter sprit, mät upp 2-3 dl socker och häll över bären.
- Låt bären stå tills de skrumpnat. Skaka ibland på burken så att sockret löser upp sig.
- Sila av sockerlösningen och slå ner i spriten.
- Lagra på flaska eller avnjut direkt.
Notes
Glöm för all del inte: ta bären EFTER första frosten, eller ha dem i frysen ett par dagar.
Någon skrumpning av bären såg vi inte direkt, utan mer att de sprack och såg lite sorgliga ut. Vi väntade ganska länge, men såg att det vätskat sig redan efter 2 dagar, så allt efter två dagar är nog en bra tid att skörda det söta.