Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Recept på äppelglögg från Hssons Skafferi

Äppelglögg


1 Star2 Star3 Stars4 Stars5 Stars (4,50)
Sätt ditt betyg på receptet!

4.5 from 4 reviews

  • Total Time: 20 mins
  • Yield: ~8 dl

Ingredients

Scale
  • 2 dl vatten
  • 2 krm kardemummakärnor
  • 2 kanelstänger
  • 1 citron
  • 7 äpplen
  • ~1 msk honung

Instructions

  1. Koka upp vatten, kardemummakärnor och kanel och låt det sjuda i c:a 5 minuter.
  2. Skala citronen och centrifugera den och äpplena. Häll sedan ner juicen i kryddlagen och värm tillsammans med honungen.
  3. Sila av och servera rykande het.

Notes

Syran från en citron kan bli övermäktig, så det kan räcka med en halv om den är stor nog. Använd mer honung för att balansera det hela.

  • Prep Time: 10 mins
  • Cook Time: 10 mins