Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Tekakor


(4,77)
Sätt ditt betyg på receptet!

4.8 from 13 reviews

Ingredients

Scale
  • 1 1/2 dl havregryn
  • 5 dl mjölk
  • 100 g smör
  • 1/2 dl strösocker
  • 1/2 tsk salt
  • 1 pkt jäst (50g)
  • c:a 10 dl vetemjöl till utbakning

Instructions

  1. Koka havregryn i 2 1/2 dl mjölk till en lös gröt. Dela smöret i bitar och rör ner i gröten tills det smält. Rör ner socker och salt.
  2. Smula jästen i matberedaren. Tillsätt 2 1/2 dl knappt ljummen mjölk och rör om tills jästen löst sig.
  3. Blanda i gröten och arbeta in mjölet. Knåda ihop, mjöla och låt jäsa övertäckt i bunke i 30-40 minuter.
  4. Kavla ut till en platta, 1 cm tjock. Ta ut runda kakor, c:a 9 centimeter i diameter.
  5. Nagga och lägg på papprad plåt. Jäs under bakduk i 10 minuter.
  6. Grädda mitt i ugnen i 250° 7-8 minuter tills de fått fin färg. Låt kallna på galler.
Exit mobile version