Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Surdegsgrund - Recept från Hssons Skafferi

Surdegsgrund


1 Star2 Star3 Stars4 Stars5 Stars (5,00)
Sätt ditt betyg på receptet!

5 from 1 review

  • Total Time: 96 hours 5 mins

Ingredients

Scale

Dag 1

  • 200 g rågmjöl
  • 2 dl fingerljummet vatten
  • 100 g rårivet äpple

Dag 4

  • 2 dl ljummet vatten
  • 200 g rågmjöl

Instructions

Dag 1-3

  1. Blanda ingredienserna i en stor glasburk och låt stå i rumstemperatur i tre dygn. För att snabba på jäsningen så kan man röra om i burken en gång per dygn.

Dag 4

  1. Tillsätt vattnet och mjölet i burken och blanda om ordentligt och låt stå ännu ett dygn.

Dag 5

  1. Nu är surdegen färdigjäst och redo att bakas med.

Notes

Förvara surdegen i kylskåp.
Mata den varje vecka med 100 g rågmjöl och 1 dl ljummet vatten.
Mata surdegen c:a 12 timmar innan du ska baka så att surdegen är så aktiv som möjligt.

  • Prep Time: 5 mins
  • Cook Time: 96 hours