Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Morotsbröd - Recept från Hssons Skafferi

Morotsbröd


1 Star2 Star3 Stars4 Stars5 Stars (4,50)
Sätt ditt betyg på receptet!

4.5 from 4 reviews

  • Total Time: 1 hour 30 mins
  • Yield: 2 limpor 1x

Ingredients

Scale
  • 1 1/2 dl havegryn
  • 4 1/2 dl vatten
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 12 morötter
  • 1 1/2 dl russin
  • 50 g jäst
  • 2 dl vatten
  • 1 msk olja
  • 1 msk salt
  • 10 dl vetemjöl

Instructions

  1. Koka havregrynen till en gröt med vattnet ett par minuter. Tillsätt grahamsmjölet, blanda och ställ gröten åt sidan för att svalna.
  2. Smörj två formar á 1 1/2 liter.
  3. Skala morötterna och riv dem i en matberedare. Blanda i russinen och kör tills det är finfördelat.
  4. Smula jästen i en bunke, häll över 2 dl fingervarmt vatten och rör tills jästen lösts upp Tillsätt sedan oljan, saltet, den ljumna gröten och vetemjölet.
  5. Arbeta degen i maskin i c:a 5 minuter till en ganska lös deg.
  6. Dela degen i 2 delar, häll ner i de smorda formarna och släta till ytan. Pudra med mjöl och låt jäsa i 30 minuter.
  7. Grädda morotsbröden i 200° i c:a 45 minuter.
  • Prep Time: 45 mins
  • Cook Time: 45 mins