Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Pogácsa - Ungerskt recept på Hssons Skafferi

Pogácsa


(4,73)
Sätt ditt betyg på receptet!

4.7 from 11 reviews

  • Total Time: 1 hour 55 mins

Ingredients

Scale
  • 8 1/2 dl vetemjöl
  • 1 msk florsocker
  • 10 g jäst
  • 2 äggulor
  • 250 smör
  • 1 nypa salt
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 ägg till pensling

Instructions

  1. Sikta mjöl och socker, tillsätt övriga ingredienser och arbeta ihop till en slät deg.
  2. Kavla ut och vik över så att degen är fyra lager tjock. Låt degen vila i 20 minuter på en sval plats.
  3. Upprepa processen två gånger till.
  4. Sätt ugnen på 175°.
  5. Kavla därefter ut degen till knappt 5 mm tjocklek och snitta ytan, och skär den i rundlar.
  6. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt och pensla med uppvispat ägg.
  7. Grädda i ugnen i c:a 40 minuter tills de fått färg.

Notes

Ett hett tips är att spara på fettet som blir kvar i pannan efter att ni stekt bacon eller fläsk, och blanda i smeten. Det ger din pogácsa en spännande smak av kött.

  • Prep Time: 75 mins
  • Cook Time: 40 mins
Exit mobile version