Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Mjuka pretzels - Recept från Hssons Skafferi

Mjuka pretzels


1 Star2 Star3 Stars4 Stars5 Stars (4,89)
Sätt ditt betyg på receptet!

4.9 from 9 reviews

  • Total Time: 1 hour 40 mins
  • Yield: 12 1x

Ingredients

Scale
  • 2 påsar torrjäst
  • 1 tsk socker
  • 3 dl varmt vatten (45° C)
  • 79 dl mjöl
  • 1 dl socker
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 msk olja
  • ~1 dl bikarbonat (c:a 2 påsar)
  • 8 dl hett vatten
  • Salt att toppa med

Instructions

  1. Lös upp jästen och 1 tsk socker i 3 dl varmt vatten i en skål. Låt stå tills det blivit händer grejer, runt 10 minuter.
  2. Blanda mjöl, 1 dl socker och salt i en större skål. Gör en liten sänka i mitten, häll ner olja och jästblandningen. Blanda allt till en deg. Blir degen för torr, häll i en matsked vatten eller två.
  3. Knåda degen slät, runt 7-8 minuter. Olja en stor skål lätt, lägg ner degen och pensla med olja. Täck skålen med plast och låt jäsa till dubbel storlek, ungefär 1 timme.
  4. Värm ugnen till 225°.
  5. Lös upp bikarbonatet i vatten i en stor skål.
  6. När degen jäst klart, lägg den på en lätt mjölad yta och dela upp i 12 lika stora delar. Rulla delarna till ett litet rep och snurra ihop till ett pretzelliknande bakverk. När alla delar är formade, doppa dem i bikarbonatsblandningen och lägg på en plåt med bakpapper. Sprinkla salt över.
  7. Baka i den varma ugnen i 8 minuter, så att de får färg.
  • Prep Time: 90 mins
  • Cook Time: 10 mins