Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Mjuk pepparkaka med lingon


1 Star2 Star3 Stars4 Stars5 Stars (4,20)
Sätt ditt betyg på receptet!

4.2 from 5 reviews

  • Total Time: 1 hour

Ingredients

Scale
  • 150 g smör
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl rårörda lingon
  • 1 1/4 dl gräddfil
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 1 påse pepparkakskryddor

Instructions

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Lägg ett bakplåtspapper i en liten ugnsform. Fäst det med ett kryss av smör i botten på formen. Pensla papperet med smör.
  3. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en bunke. Tillsätt lingon, gräddfil och det avsvalnade smöret. Rör om.
  4. Blanda vetemjöl, bakpulver och pepparkakskryddor i en bunke och rör försiktigt ner i äggsmeten.
  5. Häll smeten i formen och släta till den. Grädda på galler i nedre delen av ugnen, c:a 40 minuter. Låt kakan stå 10 minuter innan den stjälps upp på sockrad bakduk.
  6. Låt kakan kallna under bakduk.
  • Prep Time: 20 mins
  • Cook Time: 40 mins