Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Falska potatisbakelser - Recept från Hssons Skafferi

Falska potatisbakelser


1 Star2 Star3 Stars4 Stars5 Stars (4,86)
Sätt ditt betyg på receptet!

  • Total tid: 35 mins
  • Portioner: 30 bitar 1x

Ingredienser

Gör mer
  • 200 g smör
  • 4 dl socker
  • 4 ägg
  • 6 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver

Fyllning

  • 200 g smör
  • 2 dl florsocker
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 2 dl färdig marsankräm

Garnering

  • 300 g mandelmassa
  • 2 msk kakao

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Rör ihop smör och socker tills det blir krämigt, och tillsätt sedan äggen.
  3. Rör ner mjöl, bakpulver och mjölk.
  4. Grädda i mitten av ugnen på en plåt med bakplåtspapper i 15 minuter och låt svalna.

Fyllning

  1. Rör ihop smör, flors- och vaniljsocker krämigt, och blanda ner den färdiga marsankrämen. Bred smörkrämen över kakan.
  2. Riv mandelmassan över smörkrämen och sikta kakao över.
  3. Skär i bitar, servera och njut.
  • Förberedning: 20 mins
  • Tillagning: 15 mins