Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Bejgli - Recept från Hssons Skafferi

Bejgli


(4,93)
Sätt ditt betyg på receptet!

4.9 from 27 reviews

Ingredients

Scale
  • 500 g vetemjöl
  • 250 g smör
  • 2 ägg
  • 50 g socker
  • 20 g jäst
  • 2 dl mjölk
  • En nypa salt

Valnötsfyllning

  • 300 g valnötter, malda
  • 200 g vaniljsocker
  • Citronskal, rivet
  • 100 g russin
  • 100 g brödsmulor

Vallmofröfyllning

  • 300 g vallmofrön, malda
  • 200 g socker
  • 2d mjölk
  • Vaniljsocker

Instructions

  1. Värm ugnen till 200°.
  2. Blanda mjöl, salt, smör och socker på en plan yta.
  3. Lös upp jästen i fingervarmt vatten och blanda med mjölmixen. Tillsätt äggen och knåda till en deg. Täck och låt jäsa.
  4. Kavla ut degen till en rektangulär form och bred ut valnöts- eller vallmofröfyllningen ovanpå.
  5. Rulla ihop, stoppa till ändarna och lägg dem med gott om mellanrum på en plås täckt med bakplåtspapper.
  6. Nagga rullarna, och pensla med ett vispat ägg och låt det torka.
  7. Baka i varm ugn. Rullarna är klara när de har en guldbrun färg.

Valnötsfyllning

  1. Gör en sockerlag av 2 dl vatten och sockret.
  2. Töm ner de malda valnötterna i lagen, och sedan russin, citronskal och brödsmulorna.
  3. Låt det puttra en stund och låt det sedan svalna.

Vallmofröfyllning

  1. Koka upp mjölken.
  2. Häll ner sockret, vaniljsockret och vallmofröna.
  3. Låt det sjuda en stund, och krydda med en nypa malen kanel.
Exit mobile version