Ingredients
Scale
- 1–2 påsar mandlar
- 3 msk honung
- 1 ägg, bara vitan
- 1 tsk limeskal, finrivet
- ½–1 tsk chiliflakes
- 2 ½ tsk flingsalt
- Juice från 1/2 lime
Instructions
- Värm ugnen till 175° och förbered en plåt med bakplåtspapper.
- Lägg mandlarna i en stor skål.
- Vispa samman honung, äggvita och limeskalet i en mindre skål.
- Häll ner blandningen bland mandlarna och rör om rejält så att alla mandlar täcks.
- Täm chiliflingorna och flingsaltet över mandlar och blanda om igen.
- Häll blandningen på plåten och stoppa in i ugnen. Låt dem vara inne tills de blir gyllenbruna, c:a 8-10 minuter. Var aktsam så att de inte bränns vid.
- Ta ut de rostade mandlarna och droppa juicen från en halv lime över dem och blanda försiktigt så att smakerna blandas.
- Låt dem kallna helt.
- Smaka av och ta mer chili eller salt om så önskas.
- Prep Time: 10 mins
- Cook Time: 10 mins