Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Sertéspörkölt - Recept från Hssons Skafferi

Sertéspörkölt


1 Star2 Star3 Stars4 Stars5 Stars (5,00)
Sätt ditt betyg på receptet!

5 from 5 reviews

  • Total Time: 45 mins
  • Yield: 4 1x

Ingredients

Scale
  • 800 g fläskkött
  • 1 stor gul lök
  • 23 paprikor
  • 1 stor tomat
  • 1/2 tsk paprikapulver
  • Salt

Instructions

  1. Tärna köttet i kuber.
  2. Finhacka löken, kärna ur och hacka paprikorna. Skär tomaten i åtta bitar.
  3. Sautera löken i en klick smör och ta bort från värmen. Lägg ner paprika och kött, ställ tillbaka på plattan och stek i några minuter under omrörning.
  4. Tillsätt salt, paprikapulver och tomatbitar och låt sjuda i den egna vätskan under lock i c:a 30 minuter.
  5. Garnera med skivad paprika och servera med t.ex. nokedli och gurksallad.

Notes

Om det ser ut att bli torrt, tillsätt lite vatten.

  • Prep Time: 15 mins
  • Cook Time: 30 mins