Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Fransk gryta


1 Star2 Star3 Stars4 Stars5 Stars (Inga betyg än)

  • Total Time: 45 mins
  • Yield: 4 1x

Ingredients

Scale
  • 600 g strimlat fransyska eller innanlår
  • smör
  • 3 gula grovhackade lökar
  • 2 små tjockt slantade morötter
  • 250 g färska champinjoner
  • 1 buljongtärning
  • ca 1 ½ dl vatten till stekpannan
  • 2 dl crème fraiche
  • salt
  • svart- eller vitpeppar
  • persilja att strö över

Instructions

  1. Börja med att fräsa lök och morot i en stekpanna. Flytta efter hand över det till en gryta.
  2. Bryn köttstrimlorna i omgångar, steker du för mycket på en gång får du ingen stekyta. Lägg köttet i grytan.
  3. Vispa ur stekpannan med lite vatten, c:a 1 ½ dl. Häll över skyn i grytan.
  4. Fräs till sist de halva champinjonerna. Lägg ner dem i grytan.
  5. Smula ner en buljongtärning, och koka allt under lock 10 minuter.
  6. Klicka ner crème fraiche och krydda med salt och peppar. Koka under lock på svag värme c:a 10 minuter. Strö över persiljan.
  7. Servera med ris och en god sallad.
  • Prep Time: 25 mins
  • Cook Time: 20 mins