Nikkaluoktasoppa
 
Prep time
Cook time
Total tid
 
Portioner: 4
Ingredienser
  • 500 gram köttfärs
  • 5 dl vitkål
  • 1 msk smör
  • 3 msk dijonsenap
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 st lagerblad
  • 1 liter vatten
  • 3 st köttbuljongtärningar
  • 1 st purjolök
  • 1 msk soja
  • salt
  • peppar
Instruktioner
  1. Bryn köttfärsen i en stor gryta. Finstrimla under tiden purjolöken och vitkålen. Lägg ner i grytan och låt fräsa med färsen en stund.
  2. Tillsätt senap, tomatpuré, lagerblad, vatten och buljongtärningar och låt koka i c:a 10 minuter.
  3. Smaka av med soja, salt och peppar, och servera med bröd.
Recipe by Hssons skafferi at https://www.hssonsskafferi.se/huvudratt/soppa/nikkaluoktasoppa/