GP:s dunderglögg
 
Prep time
Cook time
Total tid
 
Portioner: Några flaskor
Ingredienser
  • 5 liter svagdricka
  • 5 skivade råa potatisar
  • 1 paket bakjäst, 50 g
  • 1 påse nejlikor
  • 1 påse kardemummakärnor
  • 1 bit färsk ingefära (ca 5 cm)
  • 1 kanelstång
  • 1-2 paket russin (2 pkt, 500 g)
  • 2,5 kilo socker
Instruktioner
  1. Blanda allt i en tiolitershink, täck med plastfolie som du gör små hål i – och låt brygden stå i lugn och ro i rumstemperatur, minst tre veckor, gärna sex. Tappa upp på väl rengjorda flaskor med hjälp av en hävert. Var noga med att inte få med bottensatsen. Värm och njut.
Noteringar
Recipe by Hssons skafferi at https://www.hssonsskafferi.se/dryck/glogg/gps-dunderglogg/