Sertéspörkölt
 
Prep time
Cook time
Total tid
 
Portioner: 8
Ingredienser
  • Ister
  • 2 lökar
  • 10 vitlöksklyftor
  • 4 msk paprikapulver, édes (sött)
  • 1 kg grytbitar av fläsk
  • 1 tomat
  • 1 paprika
  • 4 tsk salt
  • 1 tsk vitpeppar, mald
  • 1 tsk kumminfrön, malda
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 lagerblad
Instruktioner
  1. Finhacka lök och vitlök och låt svettas i en stekpanna med ister.
  2. När löken blivit glansig, sänk värmen och blanda ner salt, peppar, lagerblad och paprikapulver.
  3. Lägg ner grytbitarna, skär tomaten och paprikan i stora bitar och lägg ner tillsammans med kummin och tomatpuré. Blanda ihop.
  4. Låt koka under lock i c:a 75 minuter. Tillsätt vatten om det behövs.
Noteringar
Undvik att använda för mycket vatten. Smakerna blir mycket bättre om maten får tillagas i sina egna safter istället.
Recipe by Hssons skafferi at https://www.hssonsskafferi.se/huvudratt/grytor-gratanger/sertesporkolt/