Räkgratinerad lax
 
Prep time
Cook time
Total tid
 
Portioner: 4
Ingredienser
  • 1 liten squash
  • 150 g körsbärstomater
  • 4 salladslökar
  • 2 msk dill, finhackad
  • 4 portionsbitar lax
  • 500 g oskalade räkor
  • 1 dl crème fraîche
  • 200 g färkost
  • 1 msk gräslök, finhackad
Garnering
  • Dill
  • Citronklyftor
  • Räkor
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala räkorna och lägg åt sidan. Några ska användas som garnering.
  3. Skiva squashen tunt med osthyvel, halvera tomaterna och strimla salladslöken.
  4. Stek grönsakerna snabbt utan att de får färg. Vänd ner dillen och fördela allt i en smord ugnssäker form.
  5. Lägg laxbitarna på grönsakerna.
  6. Blanda ihop crème fraîche, färskost och gräslök. Grovhacka räkorna och blanda ner.
  7. Klicka ut röran på laxbitarna.
  8. Tillaga i ugn i c:a 25 minuter, eller tills laxens innertemperatur är 55 grader.
  9. Garnera med dill, citronklyftor och några räkor om de inte ätits upp av glôpna familjemedlemmar.
Recipe by Hssons skafferi at https://www.hssonsskafferi.se/huvudratt/fisk/lax/rakgratinerad-lax/