Höstgryta med fläskfilé och kantareller
 
Prep time
Cook time
Total tid
 
Ingredienser
  • 600 g fläskfilé
  • 1 purjolök
  • 300 g kantareller
  • 90 g babyspenat
  • 1 pkt bacon, tärnat
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 3 msk koncentrerad kalvfond
  • 140 g gräddädelost
  • 2 msk timjan, finhackad
Garnering
  • Timjanskvistar
  • Lättkokta haricot verts
Instruktioner
  1. Putsa fläskfilén, skär upp i skivor och salta och peppra.
  2. Strimla och skölj purjolöken.
  3. Stek bacon en stekpanna. Ta upp och låt rinna av.
  4. Fräs purjo, svamp och spenat i baconfettet och lite smör, utan att de får färg, tills all vätska försvunnit. Smaka av med salt.
  5. Lägg ner fläskfilén och bacon i pannan och tillsätt grädde, mjölk och fond. Låt koka i c:a 15 minuter.
  6. Smula ner gräddädelosten, tillsätt timjan och rör om.
  7. Servera med till exempel pressad potatis och garnera med timjan och haricot verts.
Recipe by Hssons skafferi at https://www.hssonsskafferi.se/huvudratt/grytor-gratanger/hostgryta-med-flaskfile-och-kantareller/